Lunsjkaker

De heter lunsjkaker, men gjerne har de både til middag og turmat. Men en ting er i hvert fall sikkert, både skolebarn og barnehagebarn blir glade for og finne disse lunsjkakene i matboksen sin. Det er også en fin måte å få barna til og spise litt mer grønnsaker.

ca. 12 stk.

400 g kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig

2 dl fersk timian finhakket.

1 pakke bønnemix

1 gulrot (ca.120 g)

½ box mais

½ gul løk

½ ts ingefær

1 egg

2 ss griljermel

4 ss potetmel

½ dl vann

2 ts salt

nykvernet pepper

olje til steking

Skyll bønnemiksen og la de renne av. Mos dem i en blender sammen med litt kaldt vann. Rasp gulrot og løken på et rivjern. Finhakk timian. Bland alle ingrediensene sammen med kjøttdeigen. La farsen hvile i 10 minutter i kjøleskapet, slik at den får «satt seg” litt. Form de som karbonader og stek de i en panne med litt olje. Vær obs hvis dere lager de av kyllingkjøttdeig at de blir godt stekt.

Her serverer jeg lunsjkakene med potetsalat, og en grønn salat.

Passer også godt med makaroni kokt med melk og muskatnøtt til.

https://www.fettfattigmat.no/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg