Chicken tikka masala

Chicken tikka masala er en rett fra 1970 tallet og er en britisk-indisk rett. Selve retten betyr krydder blandet i kjøtt. En indisk kokk som bodde i Glasgow, hevder og ha funnet opp denne retten. Det etter at han fikk klager på en kyllingrett han hadde laget, var for tørr. Han laget en saus med yoghurt, fløte og krydder. Denne retten ble raskt populær over hele England.

 2 porsjoner

 

300 g kyllingfileter

1,5 dl gresk naturell yoghurt

½ gul løk

2 fedd hvitløk

1 ts honning

1 boks hakkede tomater

1 ss tomatpuré

1 ts ingefær

1 ¼ ts koriander

5 ss garam masala

½ ts gurkemeie

saft av 0,5 stk sitron

1 ss olivenolje

salt og pepper

chiliflak, kan sløyfes (mange som sliter med gallesteinsanfall reagerer på sterk mat så, vær obs)

 

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk, fres den i litt olje i en kjele til løken blir blank. Det beste er i en jerngryte. (Går helt fint med en vanlig gryte også).
  2. Del kyllingen i biter, og tilsett den i gryta, sammen med resten av ingrediensene.
  3. La den stå og putre på platen i 15 minutter.
  4.  Serveres med tynnbrød eller ris.

Oppskrift på tynnbrød finner du herhttps://www.fettfattigmat.no/tynnbrod-med-gulrot/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg