Omelett med ruccola
En omelett er rik på proteiner og andre næringsstoffer. Alt etter hva dere har i omeletten, passer den til frokost, lunsj, middag og til en kveldsrett.
I denne omeletten er det ruccola. Ruccola er proppfull av sunne næringsstoffer som vitamin A, antioksidanter, og vitamin K. Disse vitaminene er viktige for syn, benvev, cellene og immunforsvaret. Så her er det bare å være raus med den ruccolaen.
2 porsjoner
4 egg
3 ss vann
¼ salt
litt nykvernet pepper
10 cherrytomater
80 g Sjalotteløkløk
2 dl grovt hakket ruccola
litt olje til steking
Rens og skjær sjalottløken i skiver, brun den blank i en panne med litt olje
Tilsett cherrytomatene som er delt i 2 og la det putre i ca 2 – 3 minutter.
Pisk lett sammen egg, salt, pepper og vann, tilsett eggerøren og ruccola i pannen og bland dem godt. Stekes på svak varme med lokk.
Når eggemassen har stivnet er omeletten ferdig.
Serveres med grovt brød, cherrytomater og en grønn salat.
https://www.fettfattigmat.no/meny/