Usikker hva der skal ha til middag i morgen? Hva med en Ungarsk gulasj-suppe ?
Husker godt første gang jeg smakte ungarsk gulasj, det var på en motorsykkeltur til Ungarn på 90 tallet. Etter den tid har det vært en av mine favorittretter. Det finnes mange forskjellige oppskrifter, og den lages opprinnelig med oksekjøtt.
Jeg har valgt og lage den med kyllingkjøtt, selvfølgelig, ettersom jeg har fokus på å ha så lite fett som mulig i mine rettene. Men, den ble like smaksrik.
300 g kylling
2 gulerøtter
2 poteter (middels store)
4 ss hønsebuljong FOND
1 løk
3 fedd hvitløk
1 liten boks tomatpure
10 “boller” frossen spinat (coop)
2 stk. laurbærblad
3 ts oregano
2 ts basilikum
1 ts spisskumen
olivenolje
8 dl vann
- rens og del potetene og gulrot i terninger. Kok de møre i hønsebuljong sammen med tomatpure, laurbærblad, oregano, basilikum, spisskumen og spinat
- Del løken i biter, finhakk hvitløk, og surr det litt i olivenolje til løken blir blank. Ha den i gryten.
- Del kyllingen i biter, terninger, og tilsett den i gryta, kok i 5 min. serveres med rugbrød.
0 kommentarer